IZVJEŠTAJ SLUŽBE CIVILNE ZAŠTITE TEŠANJ

Stanje puteva:-Magistralni put M-17: Šamac-Sarajevo i magistralni put M-4: Doboj-Banja Luka: mokri i klizavi.Regionalni put RP-474: Novi Šeher-Prnjavor: mokar i klizav.Lokalni putevi: mokri i klizavi.Saobraćaj se na području općine odvija po mokrim i klizavim putevima. Vozačima se preporučuje da zbog klizavih puteva vožnju prilagode uslovima na putu.-Klimatološki i drugi uslovi:-Stanje u 08:00 sati: oblačno sa kišom.Temperatura: zrak: 10ºC;Pravac i brzina vjetra: zapadni, 2 m/s;-Količina padavina za protekla 24 sata: 17,5 l/m2;Vodostaj rijeka: BOSNA, USORA, TEŠANJKA- ispod normalnog. Vodostaj Usore u Kaloševiću 32 cm.
-Informacije iz Policijske uprave:-U protekla 24 sata na području općine evidentirano je:1 krivično djelo,4 narušavanja javnog reda i mira u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede i 3 prijave građana.
-Informacije iz Službe hitne pomoći i porođajnog odjela:-Služba hitne pomoći u protekla 24 sata evidentirala je 54 intervencije, od toga 5 zbog povreda. U bolnicu je upućeno 12 osoba.Na porođajnom odjelu Opće bolnice u protekla 24 sata rođena je 1 muška beba.
-Snabdjevanje energentima, vodom i stanje telefonskih veza:ELEKTRIČNA ENERGIJA- uredno snabdjevanje.VODA-snabdjevanje vodom sa vodovodnih sistema Tešanj, Jelah, Kraševo i Pousorje tokom proteklog dana i noći vršeno je u skladu sa I stepenom redukcije. Distribuirana voda je bakteriološki ispravna, čista i upotrebljiva za sve namjene.TELEFONSKE VEZE- uredno funkcionišu.

Komentariši